Nieuwe prijsplafonds voor Champions League tickets in 2024/2025

De prijs van een kaartje voor de UEFA Champions League is vaak een heikel punt voor voetbalfans. Vanaf het seizoen 2024/25 zal UEFA de ticketprijzen voor uitwedstrijden verlagen. Deze beslissing is genomen door het UEFA Executive Committee om de kosten voor fans beheersbaar te houden.

Champions league tickets: verlaging van ticketprijzen

Voor het seizoen 2024/25 heeft UEFA besloten om het prijsplafond voor Champions League tickets te verlagen naar €60. Dit is een stap in de goede richting voor fans die hun team door heel Europa willen volgen. In het seizoen 2025/26 zal de prijs verder dalen naar €50. Hiermee komt UEFA tegemoet aan de zorgen van supporters over de stijgende kosten van reizen en tickets.

Voordelen voor fans: lagere prijs van een kaartje

Fans van Europese clubs zullen profiteren van de nieuwe prijzen, niet alleen in de Champions League, maar ook in andere Europese competities. De prijzen voor de Europa League en de Conference League worden ook verlaagd:

  • Europa League: €40 in 2024/25, en €35 in 2025/26.
  • Conference League: vanaf 2024/25 slechts €20.

Door deze aanpassingen wordt het voor supporters aantrekkelijker om uitwedstrijden bij te wonen, ondanks de vaak hoge reiskosten.

Waarom lagere ticketprijzen belangrijk zijn

Voor veel voetbalfans is het volgen van hun club in Europa een droom die werkelijkheid wordt. De kosten van reizen, accommodatie en tickets kunnen echter snel oplopen. Dit maakt het lastig voor veel supporters om hun team live te zien.

Daarom heeft UEFA, samen met supporterorganisaties, besloten de prijs van een kaartje te verlagen. Dit zorgt ervoor dat meer fans toegang hebben tot uitwedstrijden, wat bijdraagt aan de sfeer in de stadions.

Wat betekent dit voor de toekomst van europese competities?

Met de nieuwe prijsplafonds in de Champions League, Europa League en Conference League hoopt UEFA een meer toegankelijke ervaring te bieden voor alle fans. De verlaging van de ticketprijzen komt op een moment waarop reiskosten voor supporters steeds hoger worden.

Deze veranderingen zullen ervoor zorgen dat meer supporters de kans krijgen om hun team te volgen in Europa, zonder zich zorgen te maken over torenhoge kosten.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 08-09-2024 21:41 | Bijgewerkt op: 08-09-2024 21:41 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Champions League tickets voor uitwedstrijden worden goedkoper: ticketprijzen dalen naar €60 in 2024/25.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.